Archiv článků

Výroba vína

21.02.2009 23:39
Výroba bílých vín Hrozny se rozdrtí a vzniklý rmut se čerpá buď přímo do lisů nebo do scezovacích nádob, aby mohl odtéci uvolněný mošt, tzv. samotok, a zvýšilo se využití lisů. Při zpracování hroznů s nezralými třapinami se doporučuje hrozny odzrnit, aby jejich třísloviny nepřecházely při lisování...

Druhy vín

21.02.2009 23:29
Burčák Burčák je částečně prokvašený zakalený mošt, který se ještě nenazývá vínem. Obsahuje vysoké množství vitamínů skupiny B a nejméně 1 % objemové skutečného obsahu alkoholu. V době svého vrcholu je teplý a obsahuje kolem 6 % obj alkoholu. Vyznačuje se rovněž vyšším obsahem neprokvašeného...

Třídění vín

21.02.2009 18:47
Třídění vín dle zákona Vinařský zákon, stanovuje následující jakostní třídy pro česká a moravská vína:  Kategorie vín Minimální cukernatost hroznů Přirozený obsah alkoholu     ...
Záznamy: 1 - 3 ze 3